О нама

Правимо вина од 2010. годинеО нама

Ушушкана виноградима, јединствена по архитектонском решењу споја старог и новог, старих природних материјала за градњу и новог лица традиционалне моравске куће, утопљена у валовит жупски предео.

Виногради се протежу на девет хектара, са новим и старим засадима Прокупца, Рајнског Ризлинга, Кабернеа и Шардонеа, као и конзумних сорти Кардинала, Мускат Хамбурга, Мускат Италије и Викторије.

У подножју винограда се налазе два вештачка језера, нарављена у сврху наводњавања, као и велики резервоари који сакупљају кишницу и доприносе уштеди воде и очувању планете.

01Филозофија

Део природе у чаши.

02Стварање

Човек је увек присутан, без обзира на механизацију и нове технологије, да својом руком однегује виноград и да свој допринос природи и настанку чудесног напитка у чаши.

03Наш траг у времену

Књига утисака, са импресијама наших гостију из преко 60 земаља, са сваким даном је богатија новим искуствима и незаборављеним лицима… Захваљујући њима, наша прича путује светом.

упознајте нашу породицуПроизвођачи вина

Прадеда Јован је засадио прву гиџу недалеко од нашег винограда, пре више од 100 година. Неговао је љубављу и заливао знојем уз помоћ деде Вукашина, који је наставио традицију. Сада цела Жупа гаји винограде. Свака кућа, бар по делић за свој ужитак и здравље.

Оног дана, када сам пожелео да се вратим у крај где сам рођен, у сновима сам видео гиџу из дединог винограда. И тако, из дана у дан, док нисам засадио своју прву гиџу и остварио свој сан. То је мој животни мото. То је оно што ме чини срећним. То је мото наше винарије.

Јутром, када се нови дан рађа и јутарње руменило обасја нове засаде, прве гиџе моје ћерке, она остварује своје снове... срећна. Живот се наставља. Саша Николић

Винар

Саша Николић

Директор

Катарина Николић

Санитарно еколошки инжењер

Слађана Николић